Bekir Aksoy… Bekir Aksoy denince benim aklıma ilk anda samimiyet geliyor. Bekir Aksoy’un samimiyeti en ön planda geliyor bana kalırsa ama biz yine de bir Bekir Aksoy’un hayatına bakalım öncelikle sonra tekrar samimiyetine dönüş yaparız.

Bekir Aksoy, 18 Mart 1969 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 19-20 yaşında iken konservatuvarın ilk yılında Devlet Tiyatrosu’nda Cüneyt Gökçer ile beraber “Damdaki Kemancı” oyununda küçük bir rol oynadı. Sonra Haluk Kurtoğlu ile “Tohum ve Toprak”ta yine küçük bir rolü oldu. Kenan Işık’ın yönetiminde yine ufak bir rolde oynadıktan sonra Devlet Tiyatrosu’nda sahne tozunu yutmuş oldu.

İki sene Dormen Tiyatrosu, iki sezon Gülriz Sururi ve arkasından altı sene Kent Oyuncuları’nda oynadı. Kenterler’de Müşfik Kenter’le beraber oynadığı “Helen Helen” adlı iki kişilik oyun, “Yolun Yarısı”, “Uşak Ne Gördü?”, “Sokak Kızı İrma”, “Ver Elini Broadway” ve “Çok Uzak Fazla Yakın” gibi oyunlar bazılarıdır.

2008 yılında Afife Tiyatro Ödülleri “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülünü aldı.

Biraz da rol aldığı oyunlara bakalım kısaca.

  • Sanat (oyun): Yasmina Rezza – Tiyatro Gerçek – 2012
  • Ay Tedirginliği: Özen Yula – Duru Tiyatro – 2010
  • Koca Bir Aşk Çığlığı: Josane Balasko – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu – 2008
  • Antiloplar: Henning Mankell – Aksanat Prodüksion Tiyatrosu – 2007
  • Fernado Krapp Bana Mektup Yazmış: Tankred Dorst – Aksanat Prodüksion Tiyatrosu – 2004
  • Helen Helen: Éric-Emmanuel Schmitt – Kent Oyuncuları – 1998
  • Ver Elini Broadway: Neil Simon – Kent Oyuncuları – 1995
  • Çok Uzak Fazla Yakın: Adalet Ağaoğlu – Kent Oyuncuları – 1992
  • Sakak Kızı İrma: Alexandre Breffort – Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu – 1992
  • Uşak Ne Gördü: Joe Orton – Dormen Tiyatrosu – 1991
  • Yolun Yarısı: Kemal Uzun\Haldun Dormen – Dormen Tiyatrosu – 1989
  • Damdaki Kemancı: Joseph Stein – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1988
  • Tohum Ve Toprak: Orhan Asena – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1986
  • Filmografisi

    • Hayal mi Gerçek mi? 2018
    • Salih Kuşu 2013
    • Hayatımın Rolü 2012
    • Yahşi Cazibe 2011-2012
    • Türk Malı 2010
    • İpucu Kriminal (Program Sunucusu) 2010
    • Doktorlar 2006-2009
    • Kadirşinas 2004
    • Omuz Omuza 2004
    • Ömerçip 2003
    • Aşkları Ege’de Kaldı 2002
    • Abdülhamit Düşerken 2002
    • Ağlayan Kadın 2000
    • Bir Demet Yerli Film 2000
    • Bize Ne Oldu 1999
    • Böyle mi Olacaktı 1997
    • Sakin Kasabanın Kadını 1997
    • Yasemin 1997
    • Nefes Alamıyorum 1996
    • Çiçek Taksi 1995
    • Zirvedekiler 1993
    • Yaz Evi 1993

Şimdilerde bir oğlu oldu Bekir Aksoy’un. Adını Asil koymuşlar. Eminim ki tam adına yakışır bir insan olacak Asil bey.

Bekir Aksoy bana samimi gelen sayılı ünlülerden. İnsan sevgisi gözlerinden okunabiliyor Bekir Aksoy’un. Bu konuda ona hayran olduğumu söylemeliyim. Kendisine buradan başarılarının devamını dilerim. Umarım her geçen gün başarılarına başarı ekler. Hayatı boyunca mutlu ve huzurlu olur. Kendisini çok sevdiğimi de eklemek isterim.

Gülşah Atasoy içeriklerini beğendin mi? Sosyal medyada takip edin!
Abonelik
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
Yeniler En çok oylananlar
Satır içi yorumlar
Tüm yorumları görüntüleyin
Gülşah Atasoy içeriklerini beğendin mi? Sosyal medyada takip edin!

Okuyucuların Beğendiği İçerikler

Birçok kişinin ‘’zor ama maaşı iyi, garanti meslek gibi’’ düşünceleriyle ün kazanmış bir bölüm olan tıp fakültesini size en ince detaylarıyla aktaracağım. Öncelikle fakülteye gelmeden önce kendinizi ilk gün yapılacak çaylak şakasına ve ileri zamanlarda daha siz TUS isimli bölüm seçmenize yarayan sınava girmeden ‘’Sen ne doktorusun? ‘’ veya diş hekimliği ayrı bir bölüm olmasına […]
Yaşanan herhangi bir gün hiç yaşanmasaydı, her şey daha farklı olur muydu? Misal dün hiç yaşanmasaydı veyahut bundan yıllar önce bir gün hiç yaşanmasaydı yine aynı mıydı hayatınız? Kadere inanmak subjektif bir bakış açısı olarak görünebilir ancak hayatın akışı olarak farklı bir yerden durumu ele alabiliriz. Bütün malzemeleri özene bezene kesip, doğrayıp harika bir yemek […]
Herkesin ölmeden görmek isteyeceği bir yer vardır. Yoksa da henüz keşfetmemiştir… Benim için burası Norveç. “Soğuk Cennet” veyahut “Kuzeyin İncisi” denilen bu ülkenin lanse ettiği imajı bir görseniz aşık olmamak elde değil. O yüzden henüz kendi ülkenizi keşfetmediyseniz ileride belki yol arkadaşım olabilirsiniz! Norveç ”Soğuk Cennet” Ülkenin yönetim biçimi anayasal monarşi ve başkenti Oslo‘dur. 385,207 […]
Her kitap ayrı güzel, dünyasına girdikten sonra… Ama bazı başyapıtlar vardır, gerçekten okumak zevk verir. Okudukça içine düşer, yeni bir dünyanın kahramanı olursunuz. Herkes için değişebilecek bir liste… Daha iyisi varsa da ben okuduğum kadarını biliyorum ve bunlar şu an en iyisi! Daha birçok türde konuşulacak kitaplar olsa da üç ayrı türde üç başyapıt derledim, […]

İlgini Çekebilir

Birçok kişinin ‘’zor ama maaşı iyi, garanti meslek gibi’’ düşünceleriyle ün kazanmış bir bölüm olan tıp fakültesini size en ince detaylarıyla aktaracağım. Öncelikle fakülteye gelmeden önce kendinizi ilk gün yapılacak çaylak şakasına ve ileri zamanlarda daha siz TUS isimli bölüm seçmenize yarayan sınava girmeden ‘’Sen ne doktorusun? ‘’ veya diş hekimliği ayrı bir bölüm olmasına […]
Her sayının bir anlamı yoktur belki. İnsanlar için önemli veya önemsiz binlerce sayı, binlerce rakam pi sayısının içinde yuvarlanıp gitmektedir. Fakat bu sayının ülkemizde yaşayan her insan için önemli olması gerekmektedir. Önemli olmak zorundadır. Bu sayı Türkiye’deki Hayvanları Koruma Kanunu’nu ifade ediyor. 24 Haziran 2004’ten bugüne kadar aynı şekliyle korunmuş bir anayasa maddesi. 5199’a göre […]
Merhaba. Uzun adı Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, kısa adı ise Gemi İnşa Mühendisliği olan bölümümü anlatmaya çalışacağım. Çoğu mühendislik bölümü gibi gemi inşa mühendisliği de içinde matematik, fizik, kimya ve özellikle matematik ve fiziğin alt dallarını içinde barındıran bir bölümdür. Özellikle mukavemet, sayısal yöntemler ve diferansiyel denklemler vazgeçilmez dersler arasındadır. Bu teorik dersleri […]
Mühendisliğin yapı taşı olan makine mühendisliğine bir şans verme zamanı gelmedi mi sizce de? Hakkında bir sürü şaka ve espri yapılmış bu disiplin hayatımızın her dakikasına dahildir. Haydi kısa bir tura çıkalım.  ”Her şey ters gidiyorsa unutma; uçak rüzgârı karşısına alarak yükselir, arkasına alarak değil.” Henry Ford Makine mühendisliği, her türlü mekanik ve enerji dönüşüm […]

Giriş

Bublogta'ya Hoş Geldin

Hadi birlikte içeriyi keşfedelim.
Neredeyse Bitti
Son olarak senden birkaç bilgi isteyeceğiz.