İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Biyografi
  3. Türkiye’nin Erkekleri #2 Bekir Aksoy

Türkiye’nin Erkekleri #2 Bekir Aksoy

156078

Bekir Aksoy… Bekir Aksoy denince benim aklıma ilk anda samimiyet geliyor. Bekir Aksoy’un samimiyeti en ön planda geliyor bana kalırsa ama biz yine de bir Bekir Aksoy’un hayatına bakalım öncelikle sonra tekrar samimiyetine dönüş yaparız.

18 Mart 1969 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 19-20 yaşında iken konservatuvarın ilk yılında Devlet Tiyatrosu’nda Cüneyt Gökçer ile beraber “Damdaki Kemancı” oyununda küçük bir rol oynadı. Sonra Haluk Kurtoğlu ile “Tohum ve Toprak”ta yine küçük bir rolü oldu. Kenan Işık’ın yönetiminde yine ufak bir rolde oynadıktan sonra Devlet Tiyatrosu’nda sahne tozunu yutmuş oldu.

İki sene Dormen Tiyatrosu, iki sezon Gülriz Sururi ve arkasından altı sene Kent Oyuncuları’nda oynadı. Kenterler’de Müşfik Kenter’le beraber oynadığı “Helen Helen” adlı iki kişilik oyun, “Yolun Yarısı”, “Uşak Ne Gördü?”, “Sokak Kızı İrma”, “Ver Elini Broadway” ve “Çok Uzak Fazla Yakın” gibi oyunlar bazılarıdır.

2008 yılında Afife Tiyatro Ödülleri “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülünü aldı.

Biraz da rol aldığı oyunlara bakalım kısaca.

  • Sanat (oyun): Yasmina Rezza – Tiyatro Gerçek – 2012
  • Ay Tedirginliği: Özen Yula – Duru Tiyatro – 2010
  • Koca Bir Aşk Çığlığı: Josane Balasko – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu – 2008
  • Antiloplar: Henning Mankell – Aksanat Prodüksion Tiyatrosu – 2007
  • Fernado Krapp Bana Mektup Yazmış: Tankred Dorst – Aksanat Prodüksion Tiyatrosu – 2004
  • Helen Helen: Éric-Emmanuel Schmitt – Kent Oyuncuları – 1998
  • Ver Elini Broadway: Neil Simon – Kent Oyuncuları – 1995
  • Çok Uzak Fazla Yakın: Adalet Ağaoğlu – Kent Oyuncuları – 1992
  • Sakak Kızı İrma: Alexandre Breffort – Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu – 1992
  • Uşak Ne Gördü: Joe Orton – Dormen Tiyatrosu – 1991
  • Yolun Yarısı: Kemal Uzun\Haldun Dormen – Dormen Tiyatrosu – 1989
  • Damdaki Kemancı: Joseph Stein – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1988
  • Tohum Ve Toprak: Orhan Asena – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1986
  • Filmografisi

    • Hayal mi Gerçek mi? 2018
    • Salih Kuşu 2013
    • Hayatımın Rolü 2012
    • Yahşi Cazibe 2011-2012
    • Türk Malı 2010
    • İpucu Kriminal (Program Sunucusu) 2010
    • Doktorlar 2006-2009
    • Kadirşinas 2004
    • Omuz Omuza 2004
    • Ömerçip 2003
    • Aşkları Ege’de Kaldı 2002
    • Abdülhamit Düşerken 2002
    • Ağlayan Kadın 2000
    • Bir Demet Yerli Film 2000
    • Bize Ne Oldu 1999
    • Böyle mi Olacaktı 1997
    • Sakin Kasabanın Kadını 1997
    • Yasemin 1997
    • Nefes Alamıyorum 1996
    • Çiçek Taksi 1995
    • Zirvedekiler 1993
    • Yaz Evi 1993

Şimdilerde bir oğlu oldu Bekir Aksoy’un. Adını Asil koymuşlar. Eminim ki tam adına yakışır bir insan olacak Asil bey.

Bekir Aksoy bana samimi gelen sayılı ünlülerden. İnsan sevgisi gözlerinden okunabiliyor Bekir Aksoy’un. Bu konuda ona hayran olduğumu söylemeliyim. Kendisine buradan başarılarının devamını dilerim. Umarım her geçen gün başarılarına başarı ekler. Hayatı boyunca mutlu ve huzurlu olur. Kendisini çok sevdiğimi de eklemek isterim.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Harika olmuş bayıldım Bekir Aksoy gerçekten egosuz samimi harika bir adam herkesin tanımasını isterim 👏♥️

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir