fbpx

Murat Saraçoğlu, 8 Kasım 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Üsküdar Burhan Felek Lisesinde tamamladı. Ardından 1991’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Tv Bölümü’nü bitirdi. Anne tarafından Gürcü, baba tarafından Bulgaristan göçmeni olan Saraçoğlu, 1991’den bu yana sektörde çalışıyor. Uzun yıllar asistanlık ve yardımcı yönetmenlik yaptıktan sonra yönetmenliğe geçti. Ayrıca 1999 yılında “Yaşar Nabi Nayır Hikâye Armağanı”nı kazandı. Hikâyeleri Varlık, Edebiyat ve Eleştiri gibi dergilerde yayımlandı. Her yeni gün başarılarına başarı ekleyen Saraçoğlu şimdilerde ”Bir Zamanlar Çukurova” adlı dizinin yönetmen koltuğunda. Murat Saraçoğlu yine yapmış yapacağını ve dizi reyting listelerini altüst etmiş. Birincilikten düşmeyen dizi yerini başka dizilere kaptırmaya niyetli değil. Yazıyı yazmadan önce diziye şöyle bir göz gezdireyim dedim 1 haftada tüm bölümlerini izledim. Gerçekten çok başarılı bir dizi olmuş tabii benim Saraçoğlu favorim 120 filmi ama bu dizi gerçekten televizyona farklı bir ses, farklı bir bakış getirmiş. Murat Saraçoğlu’na buradan tebriklerimi iletirim. Umarım her yeni gün başarılarınıza yenisini eklemeye devam edersiniz.

Murat Saraçoğlu’nun sosyal medya hesabına baktığımda tam bir hayvansever olduğunu gördüm. Kendisi atlara çok düşkün.

Kendisinin bir röportajını okudum benim çok ilgimi çekti sizinle de paylaşmak isterim.

”İŞİM HAYAL KURMAK” demiş ünlü yönetmen.

Hep birilerinin hikayesini anlatıyorsunuz. Sizin hikayeniz nedir?
Çok özel bir hikayem var mı bilmiyorum. Mutlu bir çocukluk geçirdim, bir fabrika işçisi bir baba ve ev hanımı bir annenin oğluyum. Üsküdar’ın ara sokaklarında büyüdüm. Ve hep hayal kurdum. Sonra hayal kurmak işim oldu.

Yönetmen olmak nasıl hissettiriyor?
Birçok açıdan hiçbir şey. Yönetmenlik, hele hele oyunculuk çok kullanılmaya açık bir şeydir. Önemli olan iyi insan olabilmek, insan kalabilmek.

Yönetmenlik hayatınıza ve ilişkilerinize nasıl yansıyor?
Özel bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ekmek ve patatesi aynı fiyata alıyorum. Sadece dışarıdan büyük ve gizemli bir dünya var sananlar ve buna göre pozisyon alanlar oluyor gündelik hayatta. Genellikle koşarak uzaklaşıyorum o insanlardan.

Dizi sürelerinin uzunluğundan hem izleyenler hem de bu işe emek verenler şikayetçi. Bu işin sonunu getirecek adımı kim atacak?
Bu adım meselesi değil bir kısır döngü maalesef. Para/reklam/emek dengesinde emek kısmı boş ve dikkate alınmıyor.

Her hafta bölüm yetiştirmek zorunluluğu çok vaktinizi alıyordur. Bu arada kendi çektiğiniz diziyi izleyebiliyor musunuz?
Genellikle izleyemiyorum. Telefonumdan kaba montajı izleyebilirsem ne mutlu bana.

ANLATAMAMA KORKUSU

Bir yönetmenin en büyük korkusu nedir?
Beğenilmeme korkusu olabilir ama ben hikayemi doğru anlatamamaktan daha çok korkarım. Özellikle bu vahşi ortamda dizi çekiyorsanız ve herkes her şeyi çok iyi bildiğini düşünüyorsa.

Bir Zamanlar Çukurova çok sevildi. Sinema filmi yapmayı düşünüyor musunuz?
Hayır. Bu yapımcıların takdiri.

Demirciler ve Yılmazcılar olarak sosyal medya ikiye bölünmüş. Siz aranızda konuşuyor musunuz bu konuda?
Biz aklınıza bile gelmeyecek detayları da konuşuyoruz ama bizim için önemli olan hikaye. Ne Yılmaz ne Demir. Bazı ergen atarlanmalarına gülüyorum sadece. Çünkü dediklerini yapsak dizi biter haberleri yok.

Kendinize otosansür uyguladığınız oldu mu?
Kolay bir ülke değil burası ama bu hiçbir şey için bahane de değil. Bazen okuduğunuz metin bazen mizansendeki bir iz sizi tedirgin edebiliyor. Bir bölümümüzü 7 milyon kişi izliyor, bu sorumluluğu taşımak da yönetmek de kolay değil.
Bu açıdan bakınca hem ruhu diri tutmak hem de inandırıcılıktan uzaklaşmamak için bir denge buluyorsunuz.

ATLAR BENİM EN BÜYÜK TUTKUM

Atlara olan büyük tutkunuzu nasıl açıklarsınız?
Atlar benim kişisel hayatımı savrulmadan kurtaran mucizevi yaratıklar. Bu konuda, hele yarışçılık konusunda çok tutucuyum. Tutkuyla bağlıyım atlara ve yarış sporuna.

“HERKESİ DİNLER KENDİ BİLDİĞİMİ YAPARIM”

Günlük hayatınızda mesleğinize karışan oluyor mu? Keşke şu karakteri şöyle yapsaydın gibi fikirler geliyor mu? Geliyorsa sizin hiç onları dinlediğiniz oldu mu?
Herkesi dinlerim ben ama hep kendi bildiğimi yaparım. Bizim işlerde herkes her şeyi bildiğini düşünür ama bir sahneyi çözümlemek çekirdek çitleyerek yapılacak kadar kolay değil. İşte ise sadece patrona karşı sorumluluğum vardır. “Beni Haminne ile karşılaştırıyorlar”

ÇUKUROVA’DA KENDİNİZİ ÖZDEŞLEŞTİRDİĞİNİZ BİR KARAKTER VAR MI?

Hepsine eşit mesafedeyim. Aaa ama Haminne herkesten farklı. Onu çok seviyorum. Beni bazen onunla karşılaştırıyorlar.

Gülşah Atasoy içeriklerini beğendin mi? Sosyal medyada takip edin!
Abonelik
Bildir
guest
0 Yorumlar
Satır içi yorumlar
Tüm yorumları görüntüleyin
Gülşah Atasoy içeriklerini beğendin mi? Sosyal medyada takip edin!

Okuyucuların Beğendiği İçerikler

Birçok kişinin ‘’zor ama maaşı iyi, garanti meslek gibi’’ düşünceleriyle ün kazanmış bir bölüm olan tıp fakültesini size en ince detaylarıyla aktaracağım. Öncelikle fakülteye gelmeden önce kendinizi ilk gün yapılacak çaylak şakasına ve ileri zamanlarda daha siz TUS isimli bölüm seçmenize yarayan sınava girmeden ‘’Sen ne doktorusun? ‘’ veya diş hekimliği ayrı bir bölüm olmasına […]
Yaşanan herhangi bir gün hiç yaşanmasaydı, her şey daha farklı olur muydu? Misal dün hiç yaşanmasaydı veyahut bundan yıllar önce bir gün hiç yaşanmasaydı yine aynı mıydı hayatınız? Kadere inanmak subjektif bir bakış açısı olarak görünebilir ancak hayatın akışı olarak farklı bir yerden durumu ele alabiliriz. Bütün malzemeleri özene bezene kesip, doğrayıp harika bir yemek […]
Herkesin ölmeden görmek isteyeceği bir yer vardır. Yoksa da henüz keşfetmemiştir… Benim için burası Norveç. “Soğuk Cennet” veyahut “Kuzeyin İncisi” denilen bu ülkenin lanse ettiği imajı bir görseniz aşık olmamak elde değil. O yüzden henüz kendi ülkenizi keşfetmediyseniz ileride belki yol arkadaşım olabilirsiniz! Norveç ”Soğuk Cennet” Ülkenin yönetim biçimi anayasal monarşi ve başkenti Oslo‘dur. 385,207 […]
Her kitap ayrı güzel, dünyasına girdikten sonra… Ama bazı başyapıtlar vardır, gerçekten okumak zevk verir. Okudukça içine düşer, yeni bir dünyanın kahramanı olursunuz. Herkes için değişebilecek bir liste… Daha iyisi varsa da ben okuduğum kadarını biliyorum ve bunlar şu an en iyisi! Daha birçok türde konuşulacak kitaplar olsa da üç ayrı türde üç başyapıt derledim, […]

İlgini Çekebilir

Çoğumuzun, adını belki de hiç duymadığı fakat yaşamımızda denk gelebileceğimiz, farkında ve bilinçli olduğumuz takdirde erken tanı ve tedavi seçeneklerini düzenleyebileceğimiz, benim ise özel eğitim alanında tanıştığım bir sendromdan bahsetmek istiyorum sizlere: DiGeorge Sendromu. DiGeorge Sendromu (DGS) 22. kromozomun (22q11) delesyonu (kromozomun bağlı bulunduğu parçadan kopup silinmesi, yok olması) ya da translokasyonu (kopan veya kaybolan […]
“Sisyphus’u gördüm, korkunç işkenceler çekerken: yakalamış iki avucuyla kocaman bir kayayı ve de kollarıyla bacaklarıyla dayanmıştı kayaya, habire itiyordu onu bir tepeye doğru, işte kaya tepeye vardı varacak, işte tamam, ama tepeye varmasına bir parmak kala, bir güç itiyordu onu tepeden gerisin geri, aşağıya kadar yuvarlanıyordu yeniden baş belası kaya, o da yeniden itiyordu kayayı, […]
Bugün 10 Mart 2022. Gülistansız 796. gün “Ne durumdayım biliyor musunuz? Ölüm Allah’ın emri, ölüm dünyada var. Gençlerin ölümü zor ama biz her gün yeniden ölüyoruz. Her gün… Toprağa bile basmaya kıyamıyorum, acaba kızım içinde olabilir mi diye. “ 21 yaşında, Tunceli’de bir üniversite öğrencisiydi Gülistan Doku. 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. […]
Bir girişim fikriniz var ve bu alanda bir marka oluşturmak istiyorsunuz ya da henüz küçük bir işletmesiniz ve işletmenizi büyütüp kârınıza kâr katmak istiyorsunuz. İşte bu yolda atmanız gereken ilk adım markalaşmak olmalıdır. Peki marka nedir?                Marka yalnızca kalabalık bir pazarda sizi diğerlerinden ayıran isim, logo ve slogandan ibaret değildir. Markanız insanların sizinle etkileşimde […]