Üç Aptal

Hem güldüren hem de düşündüren filmler dendiğinde birçok film akla gelir. Bunlar bir yandan sizi güldürüp eğlendirirken aynı zamanda da düşüncelere daldırır ve bazı kavramları sorgulatır. Bu tarz filmlerden belki de en önce akla gelen “Üç Aptal” isimli Bollywood filmidir. Amir Khan’ın yapımcısı ve başrolü olduğu bu film baştan sona komediyle doludur ve izlerken insanı kahkahalara boğar. Baş karakterlerin okulda beraber yaptıkları taşkınlıklar ve oynadıkları oyunlar izleyiciyi kahkahalara boğar ancak aynı zamanda eğitim sisteminin öğrenciler üzerindeki etkisi ve büyüklerin onlar üzerinde kurdukları baskının nasıl sonuçlar verdiği hakkındaysa filmin birçok yerinde izleyiciyi derin derin düşündürür.
Truman Show

Hem güldüren hem de düşündüren filmler listesinde bir diğer akla gelen filmse “Truman Show” olmalıdır. Film boyunca baş karakter Truman’ın eğlenceli ve enerji dolu karakteri izleyiciyi eğlendirir güldürürken bir yandan da Truman’ın kendi hayatını sorgulamaya başlamasıyla izleyici de kendi hayatını sorgulamaya başlar. Yaşadığımız hayat bizlerin elinde mi yoksa tamamen kontrolümüz dışında mı diye bizlere düşündürürken bir yandan da Truman’ın hayatının iplerini ele alışını bizlere gösterir.
Forrest Gump

“Forrest Gump” filmi birçok izleyeni güldüren ve aynı zamanda da ağlatan bir filmdir. Baş karakter Forrest Gump, kişilik olarak etrafındakilerden farklı bir karakterdir. Bazı davranışları izleyiciyi güldürürken farklı olmasından dolayı yaşadığı zorluklar da düşündürür. Hayata karşı mücadelesi izleyende farklı bir bakış açısı oluşturur ve onunla sempati kurmasını sağlar. Hem güldüren hem de düşündüren filmler listesine girmeyi de bu şekilde hak etmiştir.
Hayat Güzeldir

“Hayat Güzeldir” filmi de izleyenleri güldüren ve duygusal düşüncelere daldıran filmlerden biridir. Filmde baş karakter ve eşi çocuklarını 2. Dünya Savaşı’na karşı korumaya çalışırlar. Toplama kampına gönderilen baba, orada çocuğuna savaşın oyun olduğunu anlatıp onu korumaya çalışır. Filmin ilk yarısında komedi öğeleriyle dolu olan bu filmde izleyici, çocukla beraber savaşa bir oyunmuş gibi bakar ve eğlenir ancak filmin ikinci yarısındaysa savaşın ve hayatın gerçekleri izleyicinin yüzüne vurulmaya başlar ve izleyici savaş ve hayat üzerine düşüncelere sürüklenir.