Merhabalar, sizlere mükemmel bir kitap önerisiyle geldim: “Dostlarımıza Mektuplar”. Sevgili yazar arkadaşım Doğukan Kaçan’ın bir gece aniden aklına gelen bir proje ve bu projenin Türkiye’de eşi benzeri yok. Ben kendisini bu çalışma ile tanıdım ve daha bir sürü anlamlı projeye imza attığına şahit oldum. Ve bu yolda kendisiyle beraber olmaya karar verdim. Sizler de Dostlarımıza Mektuplar’ı ve yeni projelerimizi @hayallerepedalla Instagram sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Dostlarımıza Mektuplar; onlarca insanın sevimli, tüylü arkadaşlarımıza yazmış olduğu sevgi dolu mektuplarından oluşuyor. Bu da demek oluyor ki kitabı okurken farklı farklı dostluklara, umutlara, yaşanmışlıklara, kayıplara şahit olacaksınız. Zaman zamansa gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız. Eğer bir hayvanseverseniz veya bir hayvan dostuysanız kitabın satırlarında kendinizi bulacaksınız. Çünkü kitapta duygular çok iyi yansıtılmış. Hayvanlara karşı mesafeliyseniz de bu kitap tabularınızı yıkmanıza vesile olacak. Belki bir hayvan sahiplenmek bile isteyebilirsiniz.
Kitabın bir diğer özelliği ise tüm gelirlerinin koşulsuz şartsız sokak hayvanlarına bağışlanıyor olması. Düşünün bir kitap satın alıp okuyorsunuz ve böylece bir canlı doyuyor, diğeri tedavi oluyor ve yeni yuvasına kavuşuyor. Yani bir canının patisinden tutarak yüreğine dokunmuş oluyorsunuz. Çifte mutluluk. 😊
Haydi hep birlikte “Bir kitap; bir umut, bir hayat.” diyerek kitap okuyup umut olalım.
Dostlarımıza Mektuplar’dan yüreğinize dokunacak birkaç cümleyi de buraya bırakıyorum:
Mutluluk, kalbine sonsuz sevgi ve sadakat sığdıran bir dosttur.
Unutma, dünya benimle ya da seninle güzelleşmez. Dünya bizimle güzelleşir! Biz varsak yarınlar var.
Bir hayvanın dostluğu tonlarca ilaçtan çok daha şifalıdır.
Yolda bir hayvan gördüğünüzde, sevmek için ona doğru bir adım atın, o kendiliğinden size gelecektir. Sevmeyi, sevilmeyi seven hayvanlar varken neden onlara kötü davranalım ki?
Var olduğunuzu unuttuğumuz için sizden özür diliyorum tüm insanlık adına…
Dünyayı sevgi kurtaracak!
Bu hayatta bütün zorluklarda karşıma çıkan canlar benim yol arkadaşlarım. Ruh sağlığımı koruyan sol yanım…
Her can dostumuz doğanın bir notasıdır. Değer gördüklerin de huzur veren dünyanın en güzel müziği ortaya çıkacaktır.
Yüreği güzel insanlara rast gelesiniz.
Hayvan sevgisinin ve onlara olan merhametin, saflığın tadı, başka hiçbir duyguda bulunamıyor. Bir kedinin su içişini izlediğinizde hayatın insana vadettiği tüm güzellikleri bizim kadar hak ettiklerini anlıyorsunuz.
Diziyle yanıma çöküp sırayla önce kediye sonra köpeğe doğru adım adım gitti. “Kızım, eğer ürperip kaçarlarsa senden sen de o canlılar gibi kaç bu semtten; çünkü insanları iyi olan semtlerin hayvanları insanlardan kaçmaz.” dedi.
Ve daha nicesi için sizler de Dostlarımıza Mektuplar’ı satın alıp okuyabilirsiniz. Ve hatta kitabın son sayfalarında size ayrılmış bölüme kendi mektubunuzu yazabilirsiniz.
#4EkimHayvanlarıKorumaGününde ve her daim hem kendinize hem de patili dostlarımıza verebileceğiniz en güzel hediye bu kitap olur diye düşünüyorum.
Şimdiden keyifli okumalar… Sağlıkla ve mutlulukla kalın.
🐾📚