fbpx

Sıkça Sorulan Sorular

Sağ üstteki Hesabım sekmesi ile profiline giriş yaptıktan sonra “Ayarlar” başlığı altından biyografi, yaşadığın yer, sosyal medya hesapların gibi profilinde görüntülenecek bilgileri değiştirebilirsin.

Profilindeki “Görünüm” başlığı altından profil fotoğrafını ve kapak resmini ekleyebilir veya değiştirebilirsin.

Ayrıca aynı sayfadaki “Kapak yerleşimi” seçeneği ile kapak resminin yerleşimini özelleştirebilir ve kapak resmine bir renk filtresi uygulayabilirsin.

Profilindeki “Ayarlar” başlığı altından şifreni değiştirebilirsin.

Bublogta üzerindeki kullanıcı adını değiştirmen mümkün değildir. İstisnai durumlar için [email protected] mail adresine bildirimde bulunabilirsin.

İlgi alanlarını profilindeki “İlgi alanlarım” başlığı altından seçebilirsin. Seçtiğin ilgi alanları ile sana özel bir akış oluşturulur, bu akışı da “Aktivite > İlgi Alanı Akışı” başlığından takip edebilirsin.

Editörlerimiz tarafından seçilen, hoşuna gideceği düşünülen yüksek kaliteli içeriklerinden haberdar olmak için kullanabileceğin bir seçenektir. Profilindeki “Ayarlar” başlığı altından aktif edebilirsin, böylece bu yazılar sana haftalık olarak mail yolu ile iletilecek.
haftalikozet

 

Gece Modu, bublogta.com’u geceleri kullanırken gözlerinizi rahat ettirmek için daha koyu bir renkte tema uygular. İstediğin zaman sağ üst kısımdaki ay işaretine tıklayarak bu modu aktif edebilirsiniz.
gecemodu-bublogta

Dilersen profilindeki, “Görünüm” başlığı altından “Karanlık modu aktif et” seçeneğini aktif ederek gece modunu hesabın için kalıcı hale getirebilirsin, tabii ki dilediğin zaman bu seçeneği pasif hale getirebilirsin.

Profilindeki “+Yeni İçerik” butonunu kullanarak içerik oluşturabilirsin. İçeriğin incelendikten sonra sana mail yolu ile dönüş yapılacaktır, eğer onaylanırsa yayım akışı içerisine alınacak.

İçeriğini oluştururken faydalanabileceğin birkaç ipucu hazırladık, okumak için buraya tıklayabilirsin.

+ İçeriğinin onaylanabilmesi için belirli bir uzunluğa sahip olması gerekmektedir, eğer içeriğin bir şiir değilse en az 300 kelimeye sahip olmalıdır.

+ İçeriğin mutlaka bir öne çıkan görsele sahip olmalıdır, Bu görselin en az 1200×675px çözünürlüğünde olmasını tavsiye ediyoruz. Böylece mobil ve masaüstü cihazlarda en iyi şekilde görünecektir.

+ İçeriğinde bazı kısımların alıntı ve kaynak gösterme içermesi gayet normaldir. Ancak içeriğinin büyük çoğunluğu özgün olmalıdır.

+ İçeriklerinizi oluştururken imla kurallarına dikkat etmelisiniz.

+ İçeriğin yasalara uygun olmalıdır.

Bu kriterlere uymayan içeriklerinin onaylanmayabileceğini unutmamalısın.

Profilindeki Aktivite başlığı altındaki Yazdıklarım ve Taslaklar bölümündeki yazılarını görebilir ve düzenle butonu yazılarında değişiklik yapabilirsin.

Yazın yayımlanmış olsa bile güncelledikten sonra yayımdan kalkacak ve tekrardan editör onayına ihtiyaç duyacaktır. Editörümüz yazını inceleyecek ve tekrar yayıma alacaktır, ayrıca seni de mail yolu ile bilgilendireceğiz.

İstediğin dilde içerik üretebilirsin, ekstra bir işlem yapmana gerek yoktur.

Editörlerimiz içeriğinin barındırdığı imla hatalarında düzeltme sağlamaktalar. Ayrıca gönderdiğin öne çıkan görselin çözünürlüğü yetersiz ise sana mail yolu ile ulaşılarak yeni bir öne çıkan görsel göndermen istenir. Eğer bu maile dönüş yapmazsan editörümüz uygun bir görsel seçip içeriğine ekleyebilir.

İçeriğini seslendirdikten sonra [email protected] mail adresine gönderebilirsin. Yazına fon ekleyebilirsin. Eğer yazın deneme veya şiir türündeyse editörümüz senin yerine fon ekleyebilir. Seslendirmen incelendikten sonra sana mail yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

Takipçi sistemi kendine özel bir yazar akışı oluşturmanı sağlar. Takip ettiğin yazarların yazıları sana bir akış halinde sunulur. Bu akışa profilinde “Yazar Akışı” başlığı altından ulaşabilirsin. Ayrıca bir yazar sadece kendi takipçilerini ve takip ettiklerini görebilir; başka bir yazarın takipçileri, takip ettikleri veya takipçi sayısı hakkında bilgi sahibi olamaz. Böylece takipçi sayısının Bublogta üzerinde bir “statü” veya “güvenirlik koşulu” ifade etmesinin önüne geçilmiştir.

Eğer okuduğun içeriği beğendiysen bunu ifade edebilirsin. Böylece yazar için motive edici olabilecek bir geri besleme sağlamış olursun. Beğeni butonu yazıların içerisinde, yazı başlangıcında bulunmaktadır.
Beğeni Bublogta

Daha sonra ulaşmak istediğin ya da bir gün tekrar okumak isteyebileceğini düşündüğün yazıları favorilerine ekleyebilirsin. Daha sonra bu yazılara profilindeki İlgi Alanları > Favorilerim başlığı altından ulaşabilirsin.
favorileme

Her içeriğin alt kısmında içerik hakkında yorum yapabilirsin ve yazar ile etkileşim sağlayabilirsin.